روشهای یوتی در سال 1847 توسط جیمز پرکات ژول و در سال 1880 توسط پیرکوری و برادرش پل ژاک کشف شد. از سال 1912 اولین استفاده عملی پس از غرق شدن کشتی تایتانیک پیشنهاد شد. ریچاردسون انگلیسی در ارائه ثبت اختراعش ادعا کرد که کوههاییخ با امواجصوت قابل شناسایی است. در فرانسه شیلوسکی و لانگوین کار خود را برای توسعه استفاده از امواجصوت برای شناسایی زیردریاییها در طول جنگاول آغاز کردند.
در سال 1929 سوکولوف روسی پیشنهاد استفاده از امواج فراصوت در تست ترکیابی ریختهگری را مطرح کرد. پولمن آلمانی در برلین در سال 1937 ظهور یک تصویر را برای نشان دادن تفاوتهای انرژی فراصوت مشابه یک تصویر رادیولوژی را کشف کرد.
تشخیص تورق در پلیتها و آخالهای ریز در پروفیلهای نوردِ گرم در طول جنگدوم ضروری شد. روشهای غیرمخرب اشعهایکس، پیتی، امتی و اییتی قادر به حل این مشکل نبودند.
استفاده صنعتی از تست یوتی همزمان در سه کشور آلمان، انگلیس و امریکا آغاز شد. آدولف تروست، دانلد اسپرول و فلوید فایرستون هیچ شناختی از یکدیگر نداشتند چرا که به شدت سری و مخفی کار میکردند. حتی ثبت اختراعشان منتشر نشد.
Through Transmission
آدولف تروست و دانلد اسپرول از روش ترنزمیشن یا پرابهای فرستنده و گیرنده مجزا استفاده کردند. آدولف تروست دستگاه انبرک تراست را اختراع کرد که پروبها را روبرویهم در دو طرف صفحه نگه میداشت که با جریان مداوم مایع کوپلنت با قطعه مورد نظر جفت میشدند.
Dual element probe
ولی اسپرول دو پراب را در یک سمت قطعه طوری تنظیم کرد که یکی فرستنده و دیگری گیرنده باشد. پس پروبهای دوکریستاله را اختراع کرد.
Pulse echo
فایرستون اولین کسی بود که تکنیک بازتابش را فهمید، وی با تغییر در یک ساختار راداری و یک تقویتکننده این کار را کرد.
فایراستون و اسپرول توانستند شرکای تجاری اسپری و کلوین-هیوز را برای اختراع خود پیدا کنند.
سال 1949 یوزف کراتکرمر در کلن و کارل دویچ در ووپرتال در مورد دستگاه بازتابی فایرستون بواسطه مقالات فنی منتشر شده، اطلاعاتی دریافت کردند. هر دو بدون اطلاع از یکدیگر تحولات دستگاه یوتی را آغاز کردند. جوزف کراتکرمر و برادرش هربرت چون فیزیکدانانی بودند که در زمینه اسیلوسکوپها کار میکردند به تنهایی میتوانستند دستگاه التراسونیک را توسعه دهند ولی کارل دویچ به یک شریک برای توسعه مباحث الکترونیکی دستگاهش نیاز داشت، پس با هانس ورنربرانشید که تجربیات میدانی در طول جنگ، درزمینه فنون رادار کسب کردهبود شریک شد.
بعدها شرکتهای بیشتری مثل زیمنس و لهفلد آلمانی، کرتزتکنیک اتریش، التراسونیک فرانسه و التراسونوسکوپ انگلیس وارد بازار جهانی شدند منتها تا قبل از دهه هفتاد بیشتر آنها قادر به ادامه تولید دستگاه نبودند.
در این بین کراتکرمر در اوایل دهه شصت به پیشرو در بازار جهانی تبدیل شد که تا به امروز این جایگاه را حفظ کردهاست. علاوه بر کارل دویتچ نام های جدیدی مثل نوکم در آلمان، پامامتریک و ستیولیدر امریکا، سوناتست و سونوماتیک در انگلستان، گیلاردونی در ایتالیا و میتسوبیشی در ژاپن مطرح شدند.
امروزه بیش از پنجاه شرکت در صنعت تجهیزات یوتی فعال هستند که تحت رقابت شدید به نفع مشتریان در مسیر بهبود کیفیت و قیمت خدمات آزمونغیرمخرب در حرکت هستند.
آزمایشگاه متالورژی حامیران
واحد آزمون های غیرمخرب آزمایشگاه متالورژی حامیران دارای تجهیزات آزمون التراسونیکUT ،(فراصوت) از برندهایی همچون سوناتست، المپوس، کرادکرامر و... آماده ارائه خدمات تخصصی به مشتریان محترم می باشد.
جهت رزرو نوبت و اطلاع از هزینه کلیه آزمون های غیر مخرب در آزمایشگاه متالورژی حامیران با شماره های درج شده در ذیل تماس حاصل فرمایید.
09912057620 _ (داخلی 8510) - 02163511 سرکارخانم هاتفی نیا