آزمون کوانتومتری
در آنالیز کوانتومتری توسط دستگاه طیفسنجی، میزان عناصر موجود در یک قطعه مشخص میگردد، آزمون کوانتومتری یکی از تستهای دقیق برای اندازهگیری آلیاژهای فلز و میزان غلظت آن به حساب میآید.
کاربرد دستگاهکوانتومتری
تست کوانتومتری در آنالیز انواع فولادها مثل فولادهای آلیاژی، فولادهای ضدسایش، فولادهای ساده کربنی، انواع چدنها همچون چدن خاکستری، داکتیل و انواع آلیاژهای آلومینیوم و مس و نیکل و روی و غیره کاربرد دارد.
نکته بسیار مهم در کار با دستگاه کوانتومتری، مشخص نمودن عنصر پایه در نمونه مورد نظر میباشد چرا که برخی از دستگاهها از نظر نوع پایه محدودیت دارند، عنصر پایه منظور عنصری است که بیشترین درصد را در نمونه شامل میشود.
نحوه کار با دستگاهکوانتومتری
به این صورت است که ابتدا نمونه را از هرگونه آلودگی و چربی ناشی از گریس، روغن و... پاک نموده سپس در دستگاه قرار میدهند، اساس کار این دستگاه بر پایه نشر نوری بوده و نمونه مورد نظر در اثر تخلیه الکتریکی تبخیر میگردد.
در ادامه با تحریک اتم و یونهای حاصل از تبخیر، نور تابش شده را از یک طیف سنج عبور داده و بر اساس طول موج نشر شده، مناسبترین خطنشری را برای تعیین نوع عنصر و اندازهگیری غلظت انتخاب مینمایند.
اجزاء دستگاهکوانتومتری
گازخنثی:
در فرآیند آزمون کوانتومتری از گازی خنثی به منظور جلوگیری از نشر عناصر نامربوط و خروج ذرات فلزی که هنگام تخلیه الکتریکی (جرقه) پراکنده میشوند، استفاده میگردد.
تحریک کننده:
همانطور که گفتهشد نور تابش شده در کوانتومتری بر اثر تحریک اتمها و یونها اتفاق می افتد، تحریک در نوع جرقهای بر اثر ولتاژ بسیار بالا صورتگرفته و در مدت زمانی کوتاه یک نقطه از نمونه تبخیر و برانگیخته میگردد و در نهایت با تولید طیف از تمامی عناصر، امکان آنالیز دقیق نمونه فراهم میشود.
تحریک نوع کمانی در ولتاژ پایینتر و با دقت کمتری اتفاق میافتد، این روش عموما برای آنالیزهای کیفی و سریع به کار میرود.
آشکارسازها:
یکی از موارد دیگری که در تست کوانتومتری حائز اهمیت است آشکار سازها می باشند، آشکار سازها به منظور اندازهگیری شدت تابش در دو نوع فتومالتی پلایر و نیمههادی با محدوده طیف نوری بهنام CCD استفاده میگردند.
فتومالتی پلایرها به صورتی در کنارهم قرار می گیرند که هرکدام دریافت کننده طول موجی مشخص باشند، بهتر است بدانید که امکان آشکار سازی هیچ نوع طیفی در تکنولوژی CCD وجود ندارد و ضروری است یک لایه از کوتینگ ناپایدار در سطح سی سی دی قرار بگیرد که این لایه موجب شکست نور و ایجاد خطا و ناپایداری در دستگاه خواهد شد.
فتومالتی پلایر بهترین و دقیق ترین تکنولوژی برای این آزمایش بوده و عموما شرکت های سازنده به دلیل مقرون به صرفه تر بودن آن در قیمت تست کوانتومتری، از CCD استفاده مینمایند.
آزمایشگاه متالورژی حامیران در مسیر شناسایی مواد فلزی، قادر است مسئولیت تعیین ترکیبِشیمیایی فلز و مطابقت دادن آن با استاندارهای موجود را با استفاده از مدرن ترین دستگاهها و کارشناسان با تجربه خود برای شما عزیزان انجام دهد.
اپتیک:
سیستم اپتیک شامل عامل آشکار ساز بوده و توسط تک رنگِ جداکننده خطوط موجود در طیف نشر شده از نمونه را جدا کرده و آن را تجزیه مینماید.
سیستم اپتیک مزایای دیگری از جمله حذف نورهای بیهوده و تجزیه نور مطابق با طول موج را شامل میشود که عموما این تجزیه در دو نوع منشور و شبکه وجود صورت میگیرد.
قیمت آزمون کوانتومتری آزمایشگاه متالورژی حامیران
از قابلیتهای منحصر بهفرد دستگاه کوانتومتر آزمایشگاه متالورژی حامیران، اندازهگیری عناصر حتی در پایههای غیر آهنی شامل مس، آلومینیوم، نیکل، روی و غیره میباشد که با مدرنترین دستگاهها و با کارشناسانی مجرب صورت میگیرد.
جهت اطلاع از قیمت آزمون کوانتومتری و همچنین کسب مشاوره رایگان، با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید.