آزمایشگاه حامیران

02163511

آشنایی با شیرآلات صنعتی

ساخت شیر آلات

فهرست مطالب

شیرآلات صنعتی

 

.شیر آلات صنعتی و خطوط انتقال سیالات در صنعت به شدت خطرناک و حساس می باشند. در این موارد هر گونه نشتی از شیر باعث بروز حوادث ناگواری می شود. همچنین در خطوط خلا، کوچکترین نشتی از شیر باعث از بین رفتن خلا شده و عملا سیستم از مسیر حرکتی درست خود خارج می شود.

 

در بسیاری از صنایع همچون صنایع معدنی سیال موجود حاوی ذرات جامد می باشد و یا به عبارت دیگر سیال دوغابی شکل (Slurry) می باشد. در تمامی موارد ذکر شده استفاده از شیر های صنعتی معمولی مناسب نمی باشد و به منظور عملکرد صحیح و قابل اطمینان سیستم از شیر های دیافراگمی (diaphragm valve) استفاده می شود.

شیر آلات صنعتی

شیر دیافراگمی

 

شیر دیافراگمی یک نوع ولو با حرکت خطی می باشد که به منظور قطع و وصل جریان و همچنین تنظیم آن قابل استفاده است. دلیل انتخاب این نام برای این مدل از شیر های صنعتی وجود یک دیسک انعطاف پذیر در وسط شیر می باشد. در واقع این دیسک به صورت یک دیافراگم بوده که می تواند جنس­های مختلفی داشته باشد.

دیافراگم قابل انعطاف توسط یک پیچ و مهره به عضو فشارنده و یا Compressor متصل شده است. بنابراین همزمان با چرخاندن دستگیره، کمپرسور به بالا و پایین حرکت می کند بنابراین دیافراگمی که به آن متصل می باشد نیز به بالا و پایین حرکت می کند. در این گونه از شیر آلات به علت نوع دیافراگم، امکان بروز نشتی به اطراف صفر است.

 

کاربرد شیر دیافراگمی

 

بهترین کاربرد این نوع از شیرهای دیافراگمی کنترل جریان با دبی کم می باشد. در واقع هنگامی که سرفلکه چرخانده شده و کمپرسور به سمت بالا حرکت می کند، دیافراگم به مقدار کمی از روی زایده بلند شده و به مقدار ناچیزی از سیال اجازه عبور می دهد. سپس با حرکت بیشتر کمپرسور به سمت بالا دیافراگم به آرامی بلند شده و مسیر عبوری سیال باز می شود.

مقاله پیشنهادی   آزمون غیر مخرب

شیر آلات دیافراگمی

 

شیرهای فشار شکن به طور اتوماتیک، فشار زیاد و متغیر ورودی را به فشار کم و ثابت خروجی تبدیل می کند. چنانچه در شبکه بعد از شیر فشار شکن، مصرف آب وجود نداشته باشد برای جلوگیری از انباشته شدن فشار استاتیک، شیر فشار شکن به طور اتوماتیک جریان را قطع می کند.

 

انواع شیر فشار شکن

 

◀️شیرهای تقلیل فشار با عملکرد مستقیم (Direct acting Pressure Reducing Valve)
◀️شیرهای تقلیل فشار از نوع پایلوت دار  (Pilot Operated Pressure Reducing Valve)

 

انتخاب شیر فشار شکن

 

اولین قدم در انتخاب شیر، دقت در محل استفاده از شیر و اطلاع از نحوه مصرف سیال می باشد. در بارهای کوچک که دقت بسیار زیادی مورد نظر نیست، بهترین انتخاب، شیر فشار شکن با عملکرد مستقیم است. در مصارف بیشتر و به منظور کنترل بسیار دقیق شیرهای فشار شکن از نوع پایلوت دار می توانند از بهترین انتخاب ها باشند.

اندازه گذاری شیرهای تقلیل فشار سیال به راحتی با داشتن میزان گذر سیال عبوری و نیز فشار ورودی و خروجی شیر به وسیله جداول موجود انتخاب جهت نوع شیرها انجام می شود. انتخاب سایز بزرگتر از حد لازم برای شیرها علاوه بر افزایش هزینه خرید شیر باعث فرسودگی سریعتر شیر خواهد شد. زیرا در بارهای کم، شیر ناچارا بایستی در حالت نزدیک به بسته کار کند و به علت ایجاد فاصله کوچک بین قسمت پلاگ شیر و نشیمنگاه آن سرعت در این قسمت زیاد شده باعث خورده شدن و نازک شدن قسمتهای داخلی خواهد شد. به علاوه حرکت بسیار کوچک در شیر باعث تغییرات زیاد در میزان گذر سیال گشته باعث تغییرات فشار در خروجی خواهد شد .

مقاله پیشنهادی   روش سختی سنجی برینل

از آن جای که اکثر مشکلات فشار شکن ها بر اثر ورود اجسام خارجی ( در سیستم بخار ورود بخار مرطوب ) به وجود می آید حتما باید از صافی قبل از شیر های فشار شکن استفاده کرد و صافی ها به صورت دوره ای و با برنامه زمانی تمیز و سرویس گردند. اگر تجهیزات نصب شده در خروجی شیرهای فشار شکن قابلیت تحمل فشار ورودی به شیر را نداشته باشند باید از شیر های اطمینان (safety valve) استفاده نمود تا در صورت خرابی آن ها از دستگاه محافظت به عمل آید.

ساخت شیر آلات

 

✅مزایا
⬅️سهولت بهربرداری از شبکه وخطوط انتقال
⬅️حذف هزینه های هنگفت خرید زمین و ساخت مخازن فشار شکن
⬅️کاهش فشارهای نا خواسته در شبکه ها و خطوط انتقال
⬅️جلوگیری از هدر رفتن سیال

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا